Fijne lijntjes, een oudere huid, pigmentvlekken, beschadiging van de huid door de zon: het zijn huidaandoeningen die vaak pas wat later in het leven zichtbaar zijn. Een huid die littekens heeft door een verleden van acne, is zichtbaar aangetast. We kunnen de tijd niet terugdraaien, maar het doet me elke keer weer goed dat ik mensen kan helpen door de huid zichtbaar te verbeteren. 

Enterpen behandelingen

Wat is de ENTERPEN™?

De ENTERPEN™ is een revolutionaire behandeling. Met behulp van minuscule naaldjes die zeer snel op en neer bewegen, maken we kleine micro-kanaaltjes in de huid. Hierdoor komen groeifactoren vrij die de aanmaak en herstructurering van collageen en elastine stimuleren.

Gevolg: een mooiere, stralende huid die er gezond uitziet.

Het eerste wat ik doe als je bij me komt, is je huid analyseren. Daardoor kan ik zien welk huidtype je hebt en bepaal ik welke behandeling het beste bij je past. Dat doe ik altijd in goed overleg. De ENTERPEN™ gebruiken wij voor verschillende doeleinden:

Voor een optimaal resultaat zijn er meerdere behandelingen (gemiddeld 6) nodig met de ENTERPEN™. Deze behandelingen dienen in kuurverband te worden ondergaan. Afhankelijk van de behandelindicatie kan het behandelinterval variëren tussen de 2 en 6 weken.

Het aanmaakproces van elastine en collageen heeft tijd nodig. Dit proces vindt geleidelijk plaats in de huid. Na gemiddeld 2 – 4 weken zullen de eerste huidverbeteringen zichtbaar zijn.

Het verbeteringsproces in de huid kan zelfs tot 6 maanden aanhouden. In overleg met mij kun je huidverzorgingsproducten gebruiken die een aanvulling vormen op de behandeling en het resultaat optimaliseren.

Veel gestelde vragen over De Enterpen behandeling

Vóór de behandeling wordt een serum of peeling op je huid aangebracht.

Met ultra kleine naaldjes worden gaatjes in de huid gemaakt. De behandeling kan licht prikkelend aanvoelen. Diep in de huid wordt het natuurlijke herstelproces geactiveerd waarbij collageen en elastine wordt aangemaakt. De huid wordt steviger en voller en de huidteint egaler en stralender. De behandeling duurt gemiddeld 20 minuten.

Afhankelijk van het behandelde gebied en de intensiteit van de behandeling zal de huid er wat roder uitzien en warm aanvoelen. Het gevoel van warmte en prikkeling zal enkele uren na de behandeling afnemen maar de roodheid kan enkele dagen aanhouden. 

Er kan binnen enkele dagen na de behandeling sprake zijn van lichte korstvorming. Na een of twee weken laten de korstjes vanzelf los en wordt de nieuwe huid zichtbaar.

Na enkele dagen kan uw huid ook lichte schilfering vertonen door afstoting van dode huidcellen. Aanvankelijk is de nieuwe huid wat lichter van kleur in vergelijking met de oude huid. Dit trekt, na enige tijd,  vanzelf bij. 

Het aanmaakproces van elastine en collageen heeft tijd nodig. Dit proces vindt geleidelijk plaats in de huid. Na gemiddeld 2 – 4 weken zullen de eerste huidverbeteringen zichtbaar zijn. Het verbeteringsproces in de huid kan zelfs tot 6 maanden aanhouden. In overleg met uw behandelend specialist kunt u huidverzorgingsproducten gebruiken die een aanvulling vormen op de behandeling en het resultaat optimaliseren.

Heb je een andere vraag over de Enterpen?

Laat het ons weten.