Huid & Voeding - Huidspecialist Anja Marra
Een crème aanbrengen alleen is niet voldoende; het moet echt van twee kanten komen! In enkele maanden kan uw huid er nóg beter uitzien. Zeker in combinatie met huid verbeterende behandelingen in de salon.
voeding & huidverzorging
21607
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-21607,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Huid & Voeding

 

Wellicht heeft u mij al talloze keren horen zeggen wat gezonde voeding met lichaam én huid doet.

 

Een crème aanbrengen alleen is niet voldoende; het moet echt van twee kanten komen!  In enkele maanden kan uw huid er nóg beter uitzien. Zeker in combinatie met huid verbeterende behandelingen in de salon.

 

Nutricosmetics zijn nutritionele voedingssupplementen die de huid in functie en kwaliteit kunnen ondersteunen. Ze kunnen de structuur verfijnen en de stevigheid vergroten, daarnaast ondersteunen bij behandelingen van de schoonheidsspecialist, vooral bij huidverbetering.  Vele macro- en micronutriënten zijn beschikbaar voor deze effecten, onderbouwd met talloze medisch-wetenschappelijke studies. Het betreft vooral echte onderzoeken bij mensen en geen testjes in een laboratorium. Zo kunnen macronutriënten zoals collageenpeptides of mucopolysacharides duidelijk de stevigheid verbeteren waarbij micronutriënten zoals vitamine C een antioxidatieve werking tonen. Daarnaast is vitamine C van cruciaal belang voor de vernieuwde collageensynthese.

 

Ook omega-3 vetten, ceramides of squaleen vertonen functionele lange-termijn-effecten. Samen met carotenen, flavonoïden en polyfenolen kunnen ze de huid uitstekend beschermen tegen overmatige ultraviolette straling terwijl ze wel de cruciale productie van vitamine D toelaten. Nutricosmetics kunnen daarmee vooral huidveroudering en vervroegde rimpelvorming effectief beperken.