Huidtherapie -
Laserbehandelingen

U bekijkt de huid van dichtbij en ziet daar ineens een rood adertje dat daar eerder nog niet zat. Of fijne lijnen die u eerder nog niet had gedetecteerd. Zijn het nu kleine veranderingen in de huid, of grotere (zoals littekens van acne, pigmentvlekken, een verouderde huid): we kunnen ze behandelen met laser.  

Ook zijn er verschillende methodes voor definitief ontharen; de Elos methode, Diodelaser, IPL, Alexandrite laser en Nd: YAG laser.
We hebben de beste technieken in huis om elk huidtype en elke haarkleur effectief te behandelen. Dus ook voor het definitief ontharen van blond, grijs en vlassig haar en de donkere huid! Behandelingen in het gelaat worden (gedeeltelijk) vergoed. Bekijk uw polis.

 

Wat is een laserbehandeling?

De laser is een gebundelde straal licht. Doordat het een heel geconcentreerde straal is, kunnen we heel gericht werken op de huid. Door de straal kunnen we bijvoorbeeld vaatjes dichtmaken, of pigment dat diep in de huid ligt, verpulveren. Voordat we deze behandeling aangaan, komt u eerst langs bij huidtherapeute Suzanne de Boer voor een intakegesprek en een huidanalyse.

Huidanalyse

In het intakegesprek geeft u zelf aan wat uw klachten, wensen en verwachtingen zijn. Door de huidanalyse kan Suzanne bepalen of er een indicatie is voor een huidtherapeutische behandeling. Als dit zo is, dan maakt Suzanne samen met u een behandelplan en plant zij een afspraak voor de eerste behandeling.

Lasertherapie passen we toe bij de behandeling van:

  • definitief ontharen
  • fijne lijntjes
  • verouderde huid
  • (acne)littekens
  • zonbeschadiging
  • pigmentvlekken
  • grove huidstructuur
  • striae / striemen
  • rosacea
  • kalknagels

Let op!

Er vindt dus tijdens het intake-gesprek geen directe behandeling plaats, tenzij u telefonisch anders heeft afgesproken met de huidtherapeut.

Wilt u in aanmerking komen voor een (mogelijke) vergoeding van uw zorgverzekering neem dan de volgende documenten mee tijdens de eerste afspraak:

– Een eventuele verwijzing van de huisarts of medisch specialist.
– Uw identiteitsbewijs.
– Zorgpas van uw zorgverzekeraar.

Omdat we aan alle wettelijke vereisten voldoen, kunnen wij ook op doktersvoorschrift werken en worden veel behandelingen door de zorgverzekeraars vergoed.

 

De behandelingen worden uitgevoerd door:

Huidtherapeut Suzanne de Boer
(lid NVH)
AGB code: 90104178
KP nummer: 39102513188

18 feb, 28 feb, 10 mrt, 31 mrt en 10 apr.

Onze huidtherapeut heeft contracten met alle zorgverzekeraars.

Maak hier een afspraak online

Klik hier om online een afspraak te maken.

Om definitief ontharen vergoed te krijgen, is het van belang dat de behandelingen worden uitgevoerd door een HBO-geschoolde en kwaliteitsgeregistreerde huidtherapeut die Direct Toegankelijk is.

Met de Elos methode, Diodelaser, IPL, Alexandrite laser en Nd: YAG laser hebben we de beste technieken in huis om elk huidtype en elke haarkleur effectief te behandelen. Dus ook voor het definitief ontharen van blond, grijs en vlassig haar en de donkere huid!

Het laseren kan gebruikt worden voor verschillende vaatafwijkingen.
Bij couperose zijn verwijde rode en blauwe adertjes in het gezicht aanwezig.
Rosacea lijkt op couperose alleen dan met puskopjes, bulten en zwellingen. Rosacea is een chronische aandoening die zich vaak tussen het 30ste en 50ste levensjaar manifesteert bij met name vrouwen. Het is niet besmettelijk. De kenmerken van rosacea zijn felrode verkleuringen met name van de wangen, neus en kin. Letterlijk betekent Rosacea “rood als een roos”. De aandoening kan lijken op acne maar heeft daar niets mee te maken. Bij rosacea ziet men roodheid veroorzaakt door uitgezette oppervlakkige bloedvaatjes. Bij ernstige vormen zijn rode bultjes te zien en rood/gelige puskopjes.
 
Kleine vaatjes zijn soms al na één behandeling verdwenen. Voor grotere gebieden, dieper liggende vaatjes en rosacea zijn vaak meerdere behandelingen nodig. Gemiddeld tussen de 1-5 behandelingen. Na elke behandeling ziet u de vaatjes geleidelijk aan verminderen.

Wanneer acne flink ontstoken is geweest kunnen er ontsierende littekens ontstaan nadat de huid genezen is. Het is belangrijk bij een actieve acne om op tijd te behandelen.
Wanneer het te laat of niet goed behandeld werd kunnen littekens ontstaan.

Bij pigmentvlekken is er sprake van een overgevoelig pigmentsysteem. Pigmentvlekken vallen op en worden vaak als cosmetisch storend ervaren. Vaak wordt men ouder ingeschat dan men daadwerkelijk is.
De donkere vlekken vallen vooral op na blootstelling van de huid aan natuurlijk zonlicht en/of kunstmatige zonnebank UV stralen.

We hebben alles op medisch en cosmetisch gebied in huis om ook uw huid weer jong, fris en strak te maken. En behandelen bovendien met de nieuwe eMatrix methode. Deze laserbehandeling is ook geschikt voor de donkere huidtypes.

eMatrix creëert een nieuwe huid, maar zonder lange herstelperiode. De behandeling kan worden ingezet voor zowat alles wat de huid zichtbaar minder mooi maakt: rimpels, pigmentvlekken, huidverzakking, littekens, acne littekens, bruine en rood/roze kleurverschillen en huidoneffenheden zoals grove poriën.

eMatrix werkt op basis van gefractioneerde radiogolven die minuscule gaatjes maken in de bovenste huidlaag, terwijl de schade die bewust en doelgericht wordt aangericht in de onderste huidlaag juist zo groot mogelijk is. Het herstelproces van binnenuit creëert een nieuwe huid: ‘sublative rejuvenation’.

De termen “kalknagels” en “schimmelnagels” worden in de volksmond door elkaar gebruikt.
Vaak gaat het toch echt om schimmelnagels. Dit zijn witte, verdikte en vaak ook vervormde nagels. Het gaat meestal om de teennagels, maar ook de nagels van de handen kunnen aangedaan zijn. Deze nagels zijn lastig te behandelen omdat de schimmel zich hardnekkig vastbijt in de nagelplaat. Anti-schimmelcrèmes en druppels zijn vaak niet toereikend en daarnaast heeft een intensieve medicatiekuur een hoop gevaarlijke bijwerkingen. Schimmelnagels kunnen tegenwoordig goed door middel van lasermethoden behandeld worden.