Medische Camouflage

Een huid vol littekens kan een leven vol zorgen betekenen. Littekens van brandwonden, gevolgen van acne, of pigmentvlekken: met eigen ogen kijk je altijd anders naar dat deel van je lichaam. Alsof het altijd in beeld is. In sommige situaties is het prettig dat litteken te camoufleren.
Ik help u daar graag bij.

Wat is medische camouflage?

Kort gezegd breng ik een camouflagecrème aan, waardoor de huid op de plek van de aandoening dezelfde kleur krijgt als de omliggende huid. Maar medische camouflage houdt meer in dan alleen het smeren van een crème. Het is een vak apart. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met me op en we kunnen de mogelijkheden bespreken. Ik concentreer me op behandelingen in het gezicht en hals.

Vergoeding zorgverzekering

Diverse zorgverzekeraars bieden een vergoeding voor camouflagetherapie vanuit de aanvullende verzekering. Doorgaans moet er wel aan de volgende voorwaarden voldaan worden:

  • Doorverwijzing van een huisarts of specialist is in sommige gevallen vereist.
  • De zorgverzekeraar kan hierover meer informatie geven.
  • Informeer de eigen zorgverzekeraar bij twijfel over (het recht op) de vergoeding.

Verder belangrijk:

Doorgaans worden alleen behandelingen van het gezicht en hals vergoed. Het budget voor camouflagetherapie vanuit de aanvullende verzekering, valt in veel (maar niet alle) gevallen samen met acne-therapie en laserontharing/epilatie voor het gezicht.

Camouflagemiddelen vallen onder hetzelfde budget als de consulten van de camouflagetherapeut.
Het eigen risico wordt niet aangesproken bij dekkingen vanuit de aanvullende verzekering

Medische camouflage gebruiken we bij:

  • Littekens
  • Littekens door brandwonden
  • Littekens door acne
  • Pigmentvlekken

Veel verzekeringsmaatschappijen vergoeden (gedeeltelijk) medische camouflage behandelingen. Neem contact op met uw verzekering voor meer informatie. Het inschrijfnummer van de ANBOS van Anja is: 21584.