Geen dag gaat voorbij zonder dat je aan de oneffenheden op je gezicht, in je nek of op je rug denkt. Acne is letterlijk en figuurlijk een last op de schouders. In mijn praktijk zie ik het verdriet dat deze huidaandoening met zich meebrengt. Dat gaat me aan het hart.

Acne behandelingen

Acne is de benaming voor (jeugd)puistjes of een onzuivere huid

Een ontsteking van de talgklierfollikel veroorzaakt acne. In de meeste gevallen begint acne in de puberteit. Het lichaam staat bol van de hormonen en de huid ondergaat daardoor allerlei veranderingen. Talgklieren worden groter en produceren meer talg. Deze talg is bovendien dikker van samenstelling. Wordt er teveel talg afgescheiden, dan kan dat zich ophopen. Daardoor raakt de porie verstopt en de huid ontstoken.

De vraag is natuurlijk hoe je daarvan afkomt. Of, hoe we littekens die zijn ontstaan door de acne, kunnen verminderen. Ik stel een persoonlijk kuurprogramma voor je samen. Daarmee wordt de behandeling ook thuis voortgezet. Ik werk met hoge concentraties peelingvloeistoffen (diepte-peeling). 

De beste resultaten bereiken we in kuurverband: elke twee weken gedurende 6 á 8 weken. Daarna volstaat een behandeling eens per maand.

Veel verzekeringsmaatschappijen vergoeden acne behandelingen in het gezicht. Neem contact op met je verzekering voor meer informatie.

Heb je een andere vraag over acne?

Laat het ons weten.