Schimmels komen bij iedereen voor en ze worden gemakkelijk overgedragen. De schimmel die schimmelnagels veroorzaakt, behoort tot de zogenaamde dermatophyten. Deze schimmelfamilie komt het meest voor in vochtige ruimtes als zwembaden, douches en sauna’s. Daarom is het wenselijk teenslippers te dragen in zulke (openbare) gelegenheden. Hierdoor verklein je de kans op het krijgen van schimmelnagels aanzienlijk.

Schimmelnagels

Je kijkt naar je beneden en je denkt: ‘Hoe is dit nou plotseling ontstaan? Ik had toch mooie tenen!?’ Er is echt niemand die blij wordt van een kalknagel. Helemaal omdat schimmelnagels vrij hardnekkig zijn. Je kunt er anti-schimmelcrèmes op smeren, maar dat is vaak niet toereikend. Je gooit er nog maar weer een kleurtje nagellak op, maar die camouflagetechniek helpt je eigenlijk ook niet verder. Gelukkig is daar Nienke, mét haar laserbehandeling. Want ja! Er is hoop! Lasertechniek helpt ons bij het behandelen van kalknagels.

Hoe werkt een kalknagel laserbehandeling?

Nienke maakt gebruik van laser en/of licht gecombineerd met radiofrequentie. Deze energie zet zich om in warmte in de nagelplaat, waardoor de schimmel wordt gedood. De aangedane nagel groeit langzaam uit en dan groeit er een mooie gladde nagel voor terug. Dit proces kan wel enkele maanden duren, maar zet je mooie open schoenen maar alvast weer klaar: je kunt ze echt weer dragen! 

Hoeveel behandelingen zijn er nodig om kalknagels te verwijderen?

We raden je minimaal drie behandelingen aan. Mocht de schimmel hardnekkig vastzitten en/of alle nagels aangedaan zijn, is het mogelijk dat er meer behandelingen nodig zijn. Omdat het zeker een paar maanden duurt voordat er een gezonde nagel terug groeit, is de afspraak voor de nacontrole na ongeveer een half jaar. 

De behandeling zelf duurt gelukkig maar een paar minuten, afhankelijk van hoeveel nagels er zijn aangedaan. Het voelt een beetje prikkend aan, maar dat is dus van korte duur. Belangrijk dat je in de maanden van herstel ook goed voor je voeten blijft zorgen. Dus droog de tenen extra goed af na het douchen of baden. Reinig de badkamervloer extra of douche op slippers. Zorg voor een extra paar schone sokken om na de behandeling aan te trekken. De behandeling is het meest effectief als de nagels dun zijn gevijld of gefreesd (door een gespecialiseerde pedicure).