Bij onze huidtherapeuten kun je terecht als je op een professionele manier van je (acne)littekens, pigmentvlekken, ouderdoms-vlekken, zwangerschapsmasker en/of zonschade af wilt komen. Zorgverzekeraars vergoeden een pigmentbehandeling over het algemeen wel. 

(acne)Littekens

Hoe kom ik van mijn acnelittekens af?

Littekens die ontstaan na acne worden vaak als storend ervaren en vaak kom je er niet zo maar vanaf. Onze huidtherapeuten kunnen acne littekens, rode vlekjes en donkere plekken na acne goed behandelen door middel van laserbehandelingen. De laser maakt kleine gaatjes in de huid, waardoor de huid gestimuleerd wordt zich te vernieuwen. Door de aanmaak van nieuw collageen en elastine worden acnelittekens vanuit de onderhuid opgevuld. Hierdoor zullen ze veel minder zichtbaar zijn of compleet verdwijnen en krijg je er een mooie, egale huid voor terug.
Ook de roodheid die na acne nog zichtbaar kan zijn, kunnen we door middel van laserbehandelingen een stuk verminderen of compleet verwijderen. 

Onze huidtherapeuten zijn erkend door alle zorgverzekeraars in Nederland. Ze werken met medische apparatuur.  Een acne(litteken)behandeling wordt in de veel gevallen daarom vergoed. De hoogte van de vergoeding verschilt per zorgverzekeraar en per polis.

Disclaimer
Resultaten zijn afhankelijk van diverse persoonlijke factoren en verschillen per persoon waardoor garantie niet mogelijk is. Laat je daarom altijd goed informeren  over de verschillende behandelmethodes en je verwachtingspatroon.

Wat houdt de behandeling in?

De fractionele behandeling wordt o.a. toegepast bij (acne) littekens, pigmentvlekken en striae. Volgens een rasterpatroon worden er minuscule gaatjes in de huid gemaakt. Door middel van opwarming door deze gaatjes wordt in de onderste huidlagen celvernieuwing gestimuleerd, waardoor nieuwe collageen-en elastine cellen worden aangemaakt. Dit zorgt vervolgens voor verstrakking en verbetering van gezond huidweefsel. Deze krachtige behandelingen hebben een grote impact op de huid, maar laten een minimale irritatie zien aan de oppervlakte van de huid. De behandeling is geschikt voor elk huidtype en elke huidskleur. Het optimale resultaat wordt verkregen uit een reeks opeenvolgende behandelingen. Doorgaans worden er 2-5 behandelingen geadviseerd met intervallen van 6 weken.